Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před posledním Pohárovým nadechnutím

13. 12. 2013

Před posledním pohárovým nadechnutím

 

Vánoční Třtice je posledním Pohárovým závodem Kladenskorakovnickým. A jak to vypadá

po dosavadních 29. závodech?

 

Mladý

 

V Mladejch je rozhodnuto. Losenský, Pucholt, Dušek. Zde je třeba vypíchnout souboj Bubákovskejch kocourů (Lukáš Dušek, Pavel Štajer), kteří se v průběhu roku střídavě předbíhali, celkový stav ukazuje, že Lukáš předbíhal přeci jen o něco víc. A pokud letos pátý Bohouš Šroubek ještě chvíli udrží vzestupnou křivku své výkonnosti, tak příští  rok souboj Bubáků a Unhošťskejch Opilců bude zajímavej. Skoro by to stálo za to, zavést soutěž družstev : už jen proto, že bychom s Gábinou mohli zase vytvořit družstvo „ Marusja i Šarik“. No možná, že by na smíšená, ale i nesmíšená, družstva, slyšelo víc běžníků. Když si jen tak hypoteticky představím  třeba dvojici Hospodarzová – Poduška…tak by laťka vysela sakra vysoko…

A poznámka pod čarou: Pavel Štajer absolvoval všech 30 pohárovejch závodů – asi jako jedinej  

 

40.- cátníci

 

Honza Reichel na Metoda už nedosáhne a třetí Láďa Franta letos nic neponechal náhodě a loni třetího Pepu Vorla odsunul z bedny. Jinak se tihle dva taky střídavě předbíhali, Pepa asi víc lavíroval s neduhy (stehno – to je taky neduh).

 

50.- sátníci

 

No kolik je 18 x 16?  288… a tolik bodů má Pepa Poduška. Teda maximum. Závěrečným finišem v absolvování počtu závodů i s oteklou tváří, jsem doběhl a bodově předběhl Frantu Křečka s Vaškem Klosem, kteří už oba dvakrát škrtali. Vašek potřebuje 2 bodíky na odsunutí Franty na 4. místo. Takže to ještě ve Třtici může být „drama“, protože i když Vašek Frantu předběhne, může Franta bojovat o to, aby se mezi ně nikdo nevklínil (třeba já či Jarda Šťastný), eventuálně aby si ještě přilepšil díky svému možnému škrtnutí 11. I když rozhodující bude, jak se Vašek umístí s ohledem na zisk bodů s ohledem na škrtnutí tuším své jedné devítky, takže asi jeho alespoň jedenáctka rozhodne. Pokud tedy Franta vůbec do Třtice přijde, po problému na Neumannově stezce se odmlčel, zkusil to na Čertovské 5 a Slaný zase vynechal. Takže variant je ve hře vícero, pokud by třeba nepřišel Pepa Poduška,  tak by se hned uvolnilo jedno místo a k němu se vážící bod ze předu...

( A jen pro zajímavost: Padesátníky v roce 2009 vyhrál Pepa Beránek, v roce 2010 se tam posunul poprvé Vašek Klos a vyhrál, v roce 2011 jsem se tam nasáčkoval poprvé já a vyhrál o dva body před Vaškem, v roce 2012 se k nám dotáhl Pepa Poduška, takže jsme s Vaškem bojovali „jen“ o to druhé místo a skončili se stejným bodovým stavem, v můj optický prospěch promluvilo jen pravidlo o dalších lepších umístěních, kde jsem měl o jednu 16 víc (tu s Vaškem máme, jen když Poducha nepřijde, že). No a letos bych to komentoval tak, že s Vaškem bojujeme ne kdo bude lepší, ale kdo nebude horší – loni jsme běhávali skoro o dvě minuty na desítce oba lépe). 

 

60. – kluci jako květ

 

Jarda Mlejnek začal třema šestnáctkama, pak 14, 12 a nic…sice ještě 14 z Kladenského maratonu, ale s 6 závodama se pohár vyhrát nedá. To ti první tři letos již ve velké škrtají. Jirka

Fingerhut chyběl jen na jednom závodě, ale přesto Sláva Pilík již před několika posledními závody drží neochvějně 1. místo. Třetí Franta Tůma potřebuje trochu víc zdravotního štěstí, aby každou chvíli s něčím nelavíroval a mohl mít delší šňůru „naplno“.

 

Ti nejzkušenější

 

Tady se pánové objevují jen dva, přičemž Franta Skalník má zatím jen 5 závodů, což na bednu podle propozic nestačí. Lídrem je Láda Tlustý (1940), který stejně jako Pepa Poduška má maximálně možný počet bodů – 288. Ještě loni bojovali s Honzou Merunkou (1940), ten letos neběžel nic…koukám na Pohár v letech minulých a v roce 2010 sedmdesátníci byli zaznamenáni v 6 závodnících, včetně na Velký vrch vyběhnuvšího Iva Domanského (1938). Možná to byl Ivův vůbec poslední závod. V roce 2009 jsme sedmdesátníky jako samostatnou kategorii ještě neměli, ale v té nad 60 má ve svých 69 letech Rudla Kusebouch (1940)16 závodů a skončil 3. Ivo v 2009 dal Čertovskou 5. A koukám na Rudlu Stubigera (1940), naposled má v roce 2008 13 závodů a je nad 60 4. za Rudlou Kusebouchem.    

 

Ženský 

 

Mladejch ženskejch ( dívek, slečen a mladých paní) je v pohárové tabulce evidováno sice 64, ale kromě prvních tří účast, co do počtu absolvovanejch závodů, nic moc. Už 4. má jen 99 bodů a pak to klesá úměrně té účasti jen na pár závodech, u mnoha zůstalo jen u jednoho závodu. To není dobře ani špatně, každý nechť si běhá dle gusta svého – jen že ten počet 64 běžkyň má různou váhu – a nemyslím v kg.

Na pořadí Soňa, Jana, Lucka se už nic měnit nebude. Škoda, že Lucka od červnového Velkého vrchu přestala na závody chodit.

V té kategorii Ještě skoro pořád mladejch mají také pouze první tři nad 100 bodů. Gábina až na jednu 14 samý 16. Martina Vorlová má víc závodů než Petra Reichlová, čímž jsou karty rozdaný.

A ty v nejlepším věku: rozběhla se Alice a začala porážet i většinu mladejch a i když jí Hanka Breburda předbíhá, tak díky nižšímu počtu závodů to na Alici v poháru nestačí. Třetí je Jitka Růžičková, která když přijde do Třtice, tak se přehoupne přes 200 bodíků, což je známkou toho, že něco odběhala. Podle kuloárových zpráv se příští rok letos 4. Lenka Bayerová chystá v našem regionu závodit častěji, takže by mohla v této kategorii udělat trochu průvan a zase o trošku víc podpořit Bena v těch řečech o zkrátka slušným oddílu.

 

Miloš

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář