Jdi na obsah Jdi na menu
 


Franta Skalník - poděkování

1. 9. 2014

Poděkování
Rád bych tímto poděkoval svým mladým spoluběžcům, Tomáši Kučerovi (Kladno) a Víťovi Hofmanovi (Nové Strašecí), za pomoc, kterou mně poskytli při běhu "Rozdělovský čtvrtmaratón" dne 14.8. 2014.
V lese, při pádu, jsem si poranil hlavu. Oni mě zvedli a dovedli na kraj lesa. Spolu s Pavlem Horychem zavolali pohotovost a ta mě odvezla do nemocnice Kladno, kde mě pečlivě ošetřili. Děkuji i všem ostatním (Zbyněk Pela, Zdeněk Kučera), kteří se na tom podíleli.
Omlouvám se též pořadatelům a Miloši Kmuníčkovi, že tito mladí běžci ani já tento krásný a náročný závod nedokončili.
František Skalník, Tuchlovice
 
...jsem rád, že se nestalo nic horšího a že je Franta v pohodě. Mladejm zachráncům jsme již vyjádřili pochvalné sympatie a rád je připomínám ještě jednou. Za pořadatele musím říci k Frantovi, že není zač se omlouvat - jen na okraj: loni v rámci triatlonu zvaném Dobříšský tvrďák jsem při závěrečném asi 9 kilometrovém běhu upadl hned dvakrát a musel být s roztrženou dlaní v cíli ošetřen, přitom jsem za posledních deset let a možná 30 závodech do roka upadl pokud se pamatuju jednou, kdy jsem na Lochovice Plešivec zakopnul o větev a obtiskl se do měkkého bahínka, takže bez šrámu. Osobně musím říct, že bych si přál dožít se ještě nějakého pádu při závodě v 76 letech (věk Franty) - teda ne že bych se musel zrakvit, ale rozumíme si, ne?! Tak přeju Frantovi další aktivní zážitky bez odřenin. Miloš