Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duatlon Klíny 2013

12. 5. 2013

Jak jsem si zkusil Duatlon

 

a jak jsem dostal pěkně na prdel (pro útlocitné řekněme za uši)

 

 

V hlavních bodech to bylo asi tak:

 

1. 5 km běh – 75 km na kole (silnice), (přesněji spíš 78 km) – 15 km běh

2. profil: z kopce do kopce

3. první běh dobrý, ještě jsem se vešel do první poloviny startovního pole: 36. ze 76 co

    dokončilo 

4. kolo dobrý, akorát že to všichni jeli rychleji a předjeli mě:  72. z těch 76

5. druhý běh po tom kole sice taky skoro dobrý, ale nebylo to ono: 53. (ze 76)

6. celkově to vydalo na 67. místo ze 76

7. opravdu malou náplastí je druhej flek (a tedy bedna) v kategorii 50 – 54, nutno dodat, že 

     klasifikováni jsme byli v kategorii jen tři, dva nedokončili

 

podrobnější komentář:

 

1.neuvádím časy, protože vzhledem k profilu a v kombinaci druhého běhu po kole je to s čistým běháním na dané vzdálenosti nesrovnatelné, časy mají smysl jen ve srovnání s časy ostatních zúčastněných, výsledky ZDE

 

2.celkový dojem a zážitek výborný, určitě chci v dalších podobných taškařicích pokračovat. A to i přesto, že jestliže je moje kolo strašný (výkon, né bycykl), tak pro mé případné plavání (myšlen triatlon) nemá čeština ani vzdáleně vystihující přívlastek, protože jsem asi tak 33 krát lepší cyklista než plavec ( cyklistům se omlouvám, že se mezi ně cpu – berme to shovívavě tak, že cyklista je každý, kdo sedne na kolo…a za plavce označuji všechny, co se dostanou z jedný strany bazénu na druhou a nohama se nedotýkají dna, že… ) 

 

3. celkem jsem na trase strávil 4 hodiny 52 minut, ale nohy a celková únava nesrovnatelně lepší než po maratonu, to kolo je zkrátka nějak šetrnější

 

4. řekl bych, že ta úroveň mého cyklo výkonu je ve srovnání s během tak na úrovni desítky za hodinu, kdybych to dostal tak na 45, vypadalo by to ve výsledcích lépe, navíc by i ten druhý běh mohl být lepší (jak doufám), protože by nohy třeba nekoukaly jako blázen, co se to děje.

 

5. pro ilustraci mé výkonnosti běžecké a duatlonové jsem si srovnal letošní Soudek a Duatlon, který byl po 14 dnech od Soudku, teda po odpočinku a výkonnosti stejné:

 

 

 Soudek 2013:  celkově 21. z 218 (beru jen muže), což  dává 9,6% - chápáno jako umístění ve startovním poli, tedy těsně v prvních deseti procentech 

a teď jak v tomto vyjádření dopadám na duatlonu - Krušnoman 2013: 

1. běh 1: 47,3% (tedy těsně ještě v první polovině startovního pole, no asi tam nebyly žádný         (žádná) ořezávátka a žádní nazdárkové, jak se to ve srovnání se Soudkem jeví)

2. kolo: 94,7% ( tedy skoro poslední – jen 4 ještě za mnou, jak se říká: rezervy tu jsou)

3. běh 2: 69,7% (ještě jsem se vešel do ¾ pole)

4. celkové pořadí: 88,1% ( no takže vlastně v předposledních 10 procentech, akorát že to není       ani deset závodníků za mnou, jen 9)

 

No a závěr: užil jsem si to, baví mě to a těším se na další

 

Miloš