Jdi na obsah Jdi na menu
 


VAROVÁNÍ PŘED „INTERCOM.BEHEJ.COM“

6. 2. 2013

Vážení přátelé běžci, obracím se na vás, kteří jste nejen příznivci běhání, ale současně také fandové moderní techniky. Ta se už dlouho prosazuje i do sportu, naše amatérské běhání nevyjímaje. Vedle nesporných kladů je však třeba počítat i s možnými komplikacemi, na které chci upozornit.

Na výzvu Behej.com jsem se přihlásil do jimi pořádaného zkušebního tréninkového programu. Podstoupil jsem voperování specielního čipu „intercom-behej.com“. Samotná operace je otázkou několika minut, čip není velký, nijak neobtěžuje a je umístěn pod kůží v oblasti klíční kosti. Vzhledem k tomu, že jde o testovací akci před komerčním spuštěním, nic jsem neplatil. Do budoucna se prý počítá se vstupní cenou kolem 400 EUR a pak samozřejmě nějaký měsíční paušál. Funkcí čipu a smyslem celého programu je, že čip sleduje různé fyziologické hodnoty našeho těla, od tepovky až po kdoví co. Čip je přes satelit spojen s řídícím centrem tréninkového programu, které údaje přijímá a vyhodnocuje a zpětně formou esemesek na mobil zašle rozbor právě prodělané aktivity a stanoví charakter a intenzitu další činnosti.

První den po aktivaci čipu jsem si dal svižně deset kilometrů a už chci jít domů, když mi mobil v kapse pípne se zprávou, ...“ještě trojku výklus“. No dobře, kvůli tomu jsem se do programu dal. Po osprchování jdu dobře naladěn do oblíbené hospůdky, dám si pivo a s chutí doplňuji minerály. Sotva si objednám druhé, pípá mi mobil,že... „jedno bude stačit“. Jen tak tak jsem objednávku stačil zrušit . No a večer po romantické předehře a po tom všem, co pak následovalo, když partnerka blaženě zavřela oči a já se překulil trochu stranou,pípne mi mobil ...“ještě deset minut“.

23.října 2010 Miloš Kmuníček