Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovo ředitele závodu k 29.ročníku

25. 1. 2013

Vážení sportovní přátelé.

 

 Máme tu rok 2009 a s ním nové, nebo lépe řečeno každoroční organizační starosti s přípravou dalšího ročníku populárního přespolního běhu O Krušovický soudek. Ano, populárního a mezi závodníky velmi oblíbeného závodu. Důkazem toho je každoroční zájem, vždyť od roku 1999 neklesla účast pod sto závodníků a v roce 2002 se dostavilo na start rekordních 140 závodníků. Když se v roce 1981 uskutečnil, na závěr oslav 400 let trvání pivovaru Krušovice, první ročník „krušovického soudku“, prohlásil ředitel pivovaru, pan Jaroslav Máša, že to bylo to nejkrásnější vyvrcholení oslav 400 let pivovaru Krušovice. Poděkoval nám a požádal nás, abychom v této sportovní akci pokračovali. Držíme slovo a každoročně připravujeme nový závod, i když pan Jaroslav Máša již není mezi námi. I letos připravíme na poslední dubnovou neděli, dne 26.4.2009, již 29. ročník běhu. Díky sponzorům a především Královskému pivovaru Krušovice nejsou další ročníky nijak ohroženy. Jen těžko si mohu představit, a ne jen já, běžet ze Stochova do Krušovic a cíl, vyhodnocení a přátelské posezení mít mimo slavnostně vyzdobené nádvoří Královského pivovaru v Krušovicích.

„Krušovický soudek je jen jeden, každoročně v dubnu na něj jedem...“, tak začíná hymna našeho závodu, a proto přijměte toto mé pozvání. Prezentace je od 7.30 do 9.00 hodin v sokolovně ve Stochově. Start závodu u památného dubu sv. Václava v 9.30 hodin. Vaše zavazadla převezeme do Krušovic a i odvoz závodníků zpět na Stochov je zajištěn. V Krušovicích na nádvoří pivovaru vám bude vyhrávat hudba a účastníkům závodu bude umožněna prohlídka pivovaru. Každý závodník bude odměněn a ten nejlepší si odveze putovní cenu Krušovický soudek s obsahem 50 litrů 12° piva. První až třetí místo v každé kategorii obdrží finanční cenu. Všichni účastníci dále suvenýrová trička s logem závodu a diplom.

Poslední dubnová neděle je velmi dobře zapsaná v mnoha srdcích závodníků. Někteří k nám jezdí pravidelně a mají zaběhnuto i více jak 20 ročníků. Věřím, že letos se opět zúčastní a s nimi mnoho těch, kteří se na startovní čáru u památného dubu sv. Václava postaví prvně a po polních, lesních a částečně i asfaltových cestách budou zdolávat 20 km trasu do Krušovic k branám Královského pivovaru.

 

Na vaši účast se společně se mnou těší pořadatelé a sponzoři.

 

 

Václav Čížek

organizační vedoucí závodu