Jdi na obsah Jdi na menu
 


Očima Vaška Čížka 2011

25. 1. 2013

Neděle 24. dubna 2011

 

31. ročník přespolního běhu O krušovický soudek

 

VÝSLEDKOVÁ  LISTINA

 

Počasí:

před startem závodu  12 ° C, při ukončení závodu 23 ° C

Účast 135 mužů,  24 žen – celkem 159 závodníků

Traťové rekordy nebyly překonány

 

Pořadatelé a sponzoři:

Sokol Stochov – Honice, Klub českých turistů Stochov, Heineken Česká republika a.s. Královský pivovar Krušovice, Klika – Dvořák s.r.o. Kladno, Nativel k.s. Stochov,

Arvato Services a.s. Stochov, Agentura Forte Kladno, Vidit Promo s.r.o.

 

Krásné slunečné počasí trvající více jak týden vydrželo až do nedělního startu a tak spokojení závodníci,  kterých se na startovní čáře u památného dubu sv. Václava seřadilo celkem 159, vyběhlo na 20 km trasu přes Nové Strašecí a Louštín do Krušovic.

 

V tomto 31. ročníku došlo k významné změně. Organizaci závodů převzal Sokol Stochov – Honice za spolupráce KČT Stochov. Mládí má více sil a tak jim popřejme do další třicítky mnoho elánu, úspěchů a radosti. Krušovický soudek je jen jeden a proto s chutí do přípravy a organizování dalších ročníků.

 

Příprava trasy přespolního běhu vyžadovala tentokrát více úsilí než dříve. Na lesních pěšinách zůstalo mnoho polomů, které bylo nutné odstranit.Přes veškerou snahu, bylo nutné dva stromy ponechat na místě a jen je upravit, aby závodníci mohli pohodlně pokračovat dále.

 

K prezentaci do sokolovny se okolo 8.30 hod. dostavil jeden z našich nejlepších závodníků Serbessa Mulugeta, loňský vítěz  maratonu v Kladně, kde utvořil nový traťový rekord.Čekalo se ještě na Richarda Pletichu, který se ale nedostavil a při účasti Jana Mrázka bylo možné uvažovat, že se pokusí překonat dosavadní traťový rekord soudku. Nepovedlo se ale přesto Serbessa – zvaný Mireček s Mrázkem hned od startu obsadili čelo závodu a v Novém Strašecí už jejich náskok dosahoval 1,5 minuty.Tyto dva společně s Lubošem Matějů obsadili v cílí prvá tři místa. Z žen pak byla nejlepší Rybáčková Soňa.

 

Opět jako vždy došlo na slavnostně vyzdobeném nádvoří k odměňování těch nejlepších závodníků. Putovní cenu Krušovický soudek s obsahem 50 l pěnivého moku si odvezl                                     

 Mireček -  Serbessa Mulugeta. Závodníci na prvních třech místech v pěti kategoriích mužů a tří kategorií žen obdrželi finanční odměny. Všichni účastníci obdrželi suvenýrové tričko s emblémem závodu a na požádání i pamětní list.Závod proběhl bez problému a ke spokojenosti všech závodníků.